Dijous 26 Juliol 2018

Mentrestant, encara es detecten molts ocells nidificants arreu de Catalunya i és un moment molt bo per detectar joves recentment envolats. A tall d'exemple, les darreres setmanes s'han trobat noves localitats de nidificants escassos com el mussol banyut, el tallarol trencamates, la cotxa cua-roja o la cuereta groga. Cal vigilar de no confondre els joves dispersius que poden haver nascut a d’altres quadrats: molts joves d'espècies aquàtiques, per exemple, apareixen lluny d'on han nascut, però també els de molts passeriformes. Si observem els adults alimentant els joves (excepte en els xatracs i les gavines!) o joves que encara no volen podem assignar el codi C12.
Els mesos de juliol i agost són molt bons per confirmar la nidificació de moltes espècies. Aprofita aquesta oportunitat i no deixis d'anotar a ornitho.cat les teves observacions amb codi atles! Fins i tot les observacions d'espècies comunes poden aportar noves espècies a molts quadrats 10x10, així que t'animem a reportar totes les que puguis.
Pots consultar les dades que s'estan recopilant des del mòdul Nou Atles a ornitho.cat (cal estar registrat per veure l'enllaç), i mirar quines espècies encara no s'han detectat a qualsevol quadrat 10x10.
Moltes gràcies per col·laborar en el Nou Atles!
Dijous 26 Juliol 2018

Per això, aquest any és molt important ser puntuals amb l'enviament de dades i caldria tenir-les totes durant el mes d'agost. Si encara tens pendent fer-nos arribar les dades del SOCC, pots enviar-les a socc.ico@gmail.com.
Moltes gràcies!
Dijous 26 Juliol 2018

A dia d'avui ja s'han introduït 18.153 nius i hi han 244 unitats de mostreig registrades. Si encara no sou participants del projecte us encoratgem a que hi feu un cop d'ull, veureu com és de senzill de participar i l'enriquidor que pot arribar a ser. També us recomanem que reviseu aquest apartat del web si voleu saber més sobre les orenetes i com diferenciar-les.
Dijous 26 Juliol 2018

En aquesta campanya s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.
Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93.
Dijous 26 Juliol 2018

Vam engegar els viatges ornitològics al febrer d’aquest any amb el viatge pels oasis pre-saharians del Marroc, que va resultar tot un èxit en cobrir totes les places en poc temps. Ara ja hi ha programat un viatge a Israel al desembre d’aquest any. I esperem programar-ne un parell més de cara a l’any que ve.
Amb aquesta iniciativa pretenem donar un servei més als nostres socis i a totes aquelles persones interessades en l’ornitologia, perquè puguin descobrir nous ocells més enllà de les nostres fronteres.
